21 juli 2007

Taklöst!

Nytt tak är på G!

Idag har vi plockat bort det gamla taket och destruktivt slängt ner det på marken. Krasch, bom och bang! Jätteskoj!

Sedan har vi burit upp de nya takpannorna som är väldigt fina, antikt tegel. Mina aningens slöa arbetare, Pontus och Olle, drack hellre öl än la tak, varav 3/4 av taket ännu återstår att lägga.
Imorgon blir jag nog tvungen att ta bort stegen tills det att sista pannan är lagd!

Under kvällen tittade Daniel, Jennifer och nyfödda, väldigt söta Nellie förbi. En pytteliten krabat som kom till världen i tisdags kväll, hela 4 veckor för tidigt. Såååå sööööt! Bilder kommer en annan dag...

18 juli 2007

Hallon!


Hallon är gott. Särskilt om man ärligt pallat dom av grannen, trots att man är 29 år.

Det är som ett kinderägg, spännande, gott och roligt...

Måste erkänna att jag var lite nervös när jag satt där bland buskarna och gömde mig för alla bilar som märkligt nog var tvugna att passera. Det är inte som på yngre dar när man inte bara pallade, utan även ringde på och frågade om man kunde få en påse att bära hem frukten i:)

16 juli 2007

Skärgårdstur!

Så har nu äntligen den årliga skärgårdsturen blivit av. Som vanligt hade vi tur med vädret och stämningen var på topp. Det tackar vi ödmjukast för:)

Dagens schema:
09.04 Tåget borde ha gått från Eskilstuna till Stockholm, men SJ var lite försenade för att någon stulit deras signaler.

09.52 Tåget gick trots att signalerna fortfarande inte kommit till rätta.

11.05 Världens bästa Christina mötte oss på centralen

11.40 Vaxholmsbåten gick. Pastasallad åts i cafeterian trots att man inte fick äta medhavd matsäck. Fy vad vi var busiga.

13.00 Båten anlände till Grinda, där vi slog oss ner på samma klippor som förra året. Precis som förra året blev vi även nersköljda av vågor från skärgårdsbåtarna. Att vi aldrig lär oss:)

17.30 Tog båten till Vaxholm, där vi åt middag på Annes krog. Väldigt gott.

19.30 Båt tillbaka till slussen.

20.30 Fika på ett café i gamla stan.

21.55 Tåg tillbaka till Eskilstuna, som mycket konstigt var i tid.

22.55 Två mycket trötta Erikor och Lottor anlände till eskilstuna, där söteplutten pontus väntade med skruttibangbang(vår supertrevliga bil).


Lite bilder: